Bài Tập Collocation Có Đáp Án

50 Câu trắc nghiệm Collocation tiếng Anh ôn thi THPT Quốc Gia 2021 gồm đáp án

A. for B. of C. in D. toQuestion 3. Advanced công nghệ has been _____ significant contribution to lớn lots of countries’living standards so far.A. having B. reaping C. holding D. makingQuestion 4. Taking many advantages of alcohol obviously _____ a negative impact on yourhouse.A. make B. take C. exert D. gainQuestion 5. Anna ______ the saông xã because of her laziness.A. came B. got C. had D. stickedQuestion 6. Because I helped hlặng a lot, he ______ allowance for my mistake at this time.A. makes B. takes C. gets D. hasQuestion 7. Although the Chinese food is relatively peculiar khổng lồ me, I have sầu just had a ____ at it.A. go B. joke C. change D. lookQuestion 8. Mary really enjoyed the buổi tiệc ngọt at that villa because of its ______ service.A. dedicated B. original C. optional D. favorableQuestion 9. She _______ a look at Alan when he made a mistake in class.A. takes B. makes C. has D. getsQuestion 10. Do morning exercise every day actually does _______ for our mental và physicalhealth.

Bạn đang xem: Bài tập collocation có đáp án

A. roles B. wonders C. controls D. afflictionsQuestion 11. The air pollution has been _______ a threat khổng lồ the Earth.A. making B. having C. posing D. grippingQuestion 12. If you don’t want your factory to _______ bankrupt, avoid consulting those willinglớn step out on a limb.A. come B. take C. go D. payQuestion 13. Lawyers are naturally keen to have sầu ________ with anyone who could provide himwith incontrovertible evidence concerning the lawsuits they’re in charge.A. contact B. association C. connection D. communicationQuestion 14. In Physic class, we are told that resistance wire can be found in anelectrical_________such as a heater or an oven.A. device B. appliance C. utensil D. gadgetQuestion 15. Entering the meeting late, he tried to _________ an excuse, still, the strictchairman of the board told hyên to lớn leave the room.A. make B. vày C. give D. haveQuestion 16. It seems that they had had a ________ row, as she had locked hyên out of theapartment all night long.A. freezing B. warming C. grieving D. blazingQuestion 17. In some cultures, that men make eye tương tác ________ women is strictly forbidden outside the immediate family.A. on B. to C. with D. for
Question 18. The recent heavy rains have sầu contributed lớn easing the water _________ resultedfrom the severe prolonged drought.A. shortage B. laông chồng C. absence D. deprivationQuestion 19. Students in private school often receive sầu more ________ attention from theirteachers; therefore, they have sầu more chance to reach their full learning potential.A. personal B. individual C. distinctive sầu D. uniqueQuestion đôi mươi. That factory is worldly-known for selecting only ingredients that meet their verystrict _______ of unique và renewability.A. demands B. necessities C. criterions D. requirementsQuestion 21. Despite the development of e-books & online reading materials, printed booksare still regarded as a wonderful _______ of entertainment.A. resource B. place C. source D. replacementQuestion 22. Some teachers have a tendency lớn _________ preference lớn students withdisadvantaged backgrounds such as poor and handicapped students.A. lkết thúc B. give sầu C. deliver D. sendQuestion 23. There was a time when human beings worried that all of the earth’s surface wouldbe __________ covered with lava were a giant meteor to lớn hit the planet.A. thickly B. fully C. densely D. totallyQuestion 24. As estimated in the report, the storm _______ great damage to not only the coastal cities but the mountainous areas as well.A. make B. cause C. lead D. bringQuestion 25. The two business partners failed khổng lồ agree _______ some points of the contract, sothey arranged to meet up another day, after considering their own company’s interest.

Xem thêm: Top 5 Lưu Ý Quan Trọng Sau Khi Bấm Lỗ Tai Và Cách Chăm Sóc Tai Mới Xỏ Khuyên

A. with B. at C. on D. forQuestion 26. Regardless of distance, we always think of each other _______ true friends.A. as B. lượt thích C. same D. similarQuestion 27. Before choosing a job, you should take into consideration several________including the supply và demvà for professionals in any particular field.A. turns B. factors C. remarks D. sidesQuestion 28. The Business Advisory Council has been specially designed for those in_______of advice about setting up new project.A. absence B. duty C. want D. needQuestion 29. You should vì chưng your assignment, and stop________ an excuse!A. having B. making C. doing D. takingQuestion 30. "How vì chưng you lượt thích your steak done?" – "__________, please".A. I don"t lượt thích it very much. B. Very littleC. Well-done D. Very muchQuestion 31. The curtains have__________ due to lớn the strong light.A. weakened B. faded C. fainted D. delightedQuestion 32. The case against the corruption scandal was______.A. discarded B. refused C. eliminated D. dismissedQuestion 33. A meeting will be_________ khổng lồ solve sầu the problem.A. run B. taken C. held D. doneQuestion 34. Make exercise part of your daily________.A. regularity B. chore C. routine D. frequencyQuestion 35. Many people lượt thích the__________ of life in the countryside.A. step B. pace C. tốc độ D. spaceQuestion 36. I think I ………… a cold.A. gain B. obtain C. have got D. eatQuestion 37. Marie Curie received …………. education in a local school & some scientifictraining from her father.A. general B. generally C. generation D. geneticQuestion 38. Despite her difficult living conditions, she worked ……………….. hard.A. extremely B. absolutely C. completely D. perfectlyQuestion 39. After the tragic………… of Pierre Curie in 1906, she took up the position whichher husb& had obtained at the Sorbonne.A. death B. happiness C. living D. lifeQuestion 40. The parents realized that the young teacher was ………… great efforts khổng lồ helptheir poor kids.A. doing B. making C. having D. getting
Question 41. There are some ways of receiving information, including receiving information………...A. aurally B. on-ear C. early D. easilyQuestion 42. .…………. rain during the night will occur in my country today.A. Much B. Svào C. Heavy D. HeavilyQuestion 43. The villagers had lớn work hard in the fields all day và could hardly make………meet.A. kết thúc B. ends C. ending D. endingsQuestion 44. The scientists introduced new farming methods which resulted in …………. crops.A. bump B. bumpy C. bumper D. largeQuestion 45. The scientists also helped the villagers grow ………….. crops for export.A. cash B. Cashing C. Money D. financialQuestion 46. Some are marine animals such as fishes and sharks that move ………………. ofwater currents.A. dependent B. dependently C. independently D. independentQuestion 47. Howletts Zoo in Kent is owned By John Aspinall, who is famous for his programof breeding ……..animals và reintroducing them inlớn the wild.A. endangered B. dangerous C. normal D. ordinaryQuestion 48. There are people who cannot …………a secret, either of their own or of others’.A. get B. remain C. keep D. takeQuestion 49. What is the first quality for …………friendship and what does it tell you?A. true B. truth C. correct D. rightQuestion 50. How many………………friends vì chưng you have sầu with her?A. comtháng B. mutual C. separate D. deliberateĐÁP.. ÁN1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - A; 9 - A; 10 - B;11 - C; 12 - C; 13 - A; 14 - B; 15 - A; 16 - D; 17 - C; 18 - A; 19 - B; 20 - D;21 - C; 22 - B; 23 - A; 24 - B; 25 - C; 26 - A; 27 - B; 28 - D; 29 - B; 30 - C;31 - B; 32 - D; 33 - C; 34 - C; 35 - B; 36 - C; 37 - A; 38 - A; 39 - A; 40 - B;41 - A; 42 - C; 43 - B; 44 - C; 45 - A; 46 - C; 47 - A; 48 - C; 49 - A; 50 - B;Download đề thi với đáp án tại: Những bài tập Collocation tiếng Anh ôn thi THPTQG 2021 có đáp án. Mời bạn đọc đọc thêm nhiều tư liệu ôn thi THPT Quốc Gia năm 2021 những môn không giống như: Thi thpt Quốc gia môn Tiếng Anh 2021, Thi thpt Quốc gia môn Tân oán 2021, Thi thpt Quốc gia môn Vnạp năng lượng 2021 ,.... có bên trên hecap.org.
Đề thi test THPT Quốc Gia 2021 môn Sử ngôi trường Hoàng Quốc Việt, TP Bắc Ninh lần 2 15 bài xích phát âm hiểu ôn thi THPT Quốc Gia 2021 môn Anh gồm đáp án
*
Đề ôn thi THPT Quốc Gia 2021 môn Anh có câu trả lời số 9 150 Câu ngữ pháp ôn thi THPT Quốc Gia 2021 môn Anh gồm câu trả lời Đề thi thử THPT Quốc gia 2021 môn Sinc Snghỉ ngơi GD&ĐT Cần Thơ 100 Câu lựa chọn câu trả lời đúng ôn thi THPT Quốc Gia 2021 môn Anh bao gồm đáp án
*
Ôn thi trung học phổ thông Quốc gia 2021 môn Anh chăm đề Giới tự Đề thi thử THPT Quốc gia 2021 môn Sinh ngôi trường trung học phổ thông Thị xã Quảng Trị gồm câu trả lời Đề thi demo THPT Quốc gia 2021 môn Sinh ngôi trường Hương Sơn, thành phố Hà Tĩnh lần 1 300 Câu tìm lỗi không nên ôn thi trung học phổ thông Quốc Gia 2021 môn Anh có lời giải Đề thi test môn Sinch luyện thi Đại học tập Y TP. hà Nội tiên phong hàng đầu 100 Câu viết lại câu ôn thi trung học phổ thông Quốc Gia 2021 môn Anh tất cả câu trả lời Đề thi demo môn Sinch luyện thi Đại học tập Y thủ đô hà nội số 2
*
Bộ đề thi thử THPT Quốc gia 2021 môn Sử Đề thi test trung học phổ thông Quốc gia 2021 môn Sinh ngôi trường chuyên Lê Quý Đôn, Ninc Thuận